Samarbeidsprosjektet «Idrett for alle» har som mål å øke kjennskap til paraidretten og forenkle treningshverdagen til alle eksisterende og nye lag og utøvere over hele landet.

Rema 1000 og Norsk Håndballforbund samarbeider om "Idrett for alle"-brødet. For hvert brød som selges, gis én krone til å støtte utøvere med nedsatt funksjonsevne.

– Alle våre kunder ser det når de kommer i butikken. Det skal bli enklere for foreldre å få informasjon om tilbudet, og vi skal etablere flere lag i Norge. Jo flere medlemmer tilrettelagte håndballag får, desto gladere blir vi, sier Vidar Riseth i Rema 1000.

Bidrar til idrettsglede: Vidar Riseth, sponsorsjef i Rema 1000, er glad for at «Idrett for alle»-brødet bidrar til tilrettelagte håndballag.

Det aller viktigste vi gjør

– En gang i året samler Landsturneringen 2000 fotball- og håndballspillere med utviklingshemming. Dette er virkelig årets høydepunkt. I 2019 snakket jeg med en jente på den siste dagen av turneringen, som sa at hun gledet seg til mandag, for da var det endelig under ett år til neste landsturnering, sier Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund.

Med Rema 1000 som samarbeidspartner blir Landsturneringen så lik som mulig som andre arrangementer. Det er en stor cuphelg med spente deltakere, fair play, bankett og dans. Midlene fra Rema 1000 går til utstyr, reisestøtte, drakter, band med livemusikk og grillmat. Summen av disse tingene løfter arrangementet.

– Ingen andre steder ser man større idrettsglede enn på Landsturneringen. Når jeg går rundt der og ser hva vi legger til rette for, tenker jeg at dette burde vi gjøre hver helg. Det er det aller viktigste vi gjør.

Erik Langerud, Generalsekretær i Norges Håndballforbund.

Gir mening til alle

– Tilrettelagt håndball setter en farge på norsk håndball som vi liker, sier Kåre Geir Lio.

­­– Idrett er for alle, og derfor er det veldig viktig for oss å samarbeide med REMA 1000 Hjerteligaen. Vi ønsker å løfte frem den idrettsgleden som disse utøverne gir tilbake til alle, sier Vidar Riseth i Rema 1000.

Mange med nedsatt funksjonsevne jobber i Rema 1000. Mange kunder kommer for å snakke med dem, og det bidrar til bedriften.

– Derfor er REMA 1000 Hjerteligaen et like viktig sponsorat som at vi sponser håndballandslagene, sier Riseth.

Som fotballtrener ansatte han to personer som saftblander og materialforvalter. Når spillerne møtte dem hver dag, fikk de noe annet å tenke på.

– Det var med på å heve prestasjonen i hele gruppen. Det ga mening til oss alle. Det ønsker vi i dette prosjektet også, sier Riseth.

– Vi opplever at Rema 1000 slutter å kategorisere folk. Du er ikke lys, mørk, fattig, skeiv, med eller uten handicap. Du er håndballspiller. Det gjennomsyrer hele tankegangen fra konsernet, sier Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Tilrettelagt håndball setter en farge på norsk håndball.

Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund.

Et vellykket samarbeid

– De som trenger det mest, skal ha gode betingelser for å drive sine aktiviteter. Det er ikke så mange i REMA 1000 Hjerteligaen, men de er veldig viktige for oss, sier Kåre Geir Lio.

Norges Håndballforbund er avhengig av ressurser for å drive tilrettelagte håndballag så bra som mulig. Mange ting kunne blitt gjort alene, men det hadde blitt i en helt annen skala uten Rema 1000 på laget.

– Vi satser stort! Jeg drømmer om å fylle hele Telenor Arena med det største arrangementet for tilrettelagt håndball noen gang. For å få til det må vi fortelle og formidle i våre butikker, sier Riseth.

– Når Rema 1000 går inn for noe, er det med hud og hår. De er flinke til å pushe oss og se hva som er bra for deltagerne. De har ideer og er kreative, så de inspirerer og hjelper oss å prioritere. Vi snakker sammen mange ganger i uken og har kontinuerlig dialog om hvordan vi kan videreutvikle REMA 1000 Hjerteligaen. Vi liker partnere som utfordrer, og det gjør Rema 1000 i høyeste grad – med respekt for Håndballforbundet, avslutter Erik Langerud.